torsdag

Jaa. Snart helg igeeen 😊 fantastiskt!! 


Idag blir  det fikamys med julia och lilla lotta... inte trĂ€ffats sen Ebba föddes sĂ„ det ska bli skoj :) ut i regn och rusk baaara... haha


Ha en bra dag  allihopa  đŸ˜Š

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fotografering

Ulf Fagerström fotade lillan i helgen.
 
Är sĂ„ nöjd.
 
 
 
 
 
 
NĂ„gra av bilderna =)
 

Permalink AllmÀnt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lördag

Vill bara sĂ€ga ha en bra lördag. Njut av varandra, tillvaron och livet. 


Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dagens!

Fotat Ebba lite idag. :)
 
 
 
 
 
 
Jaa det har vi roat oss med idag :)
 
Trevlig kvÀll!

Permalink AllmÀnt Kommentarer (0) Trackbacks ()

kÀrlek

Idag Àr det kramens dag.


Sprid kĂ€rlek ❀  đŸ’•

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ny vecka

Ny vecka, ny möjligheter som sagt!!


Jag och lillan var hemma hos underbara Elmer och Jonna idag. Det blev skitsnack och lunch samt fika :) jĂ€ttemysigt. Ebba fick Ă€ven ett fint  paket  đŸ˜Š
Elmer var glad att fĂ„ besök :) 

Nu sover Ebba och jag ska försöka laga middag till mig sjĂ€lv  đŸ˜Š trist men jaa, Ă€ta bör man!! 

Nu ler lillan "pĂ„ riktigt" och man smĂ€lter ju varje gĂ„ng ... sĂ„ himla underbar! 💕

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Söndag

Usch bara ordet Söndag kan ibland ge en Ă„ngest. Haha... hĂ€r hemma Ă€r det lite "sjukstuga" Ă€n.. smĂ„förkylda lillan och jag. SĂ„ lite gnĂ€lligt frĂ„n  bĂ„da, haha stackars R 😀😙 idag Ă€r vi bara inne Ă„ vilar.... inte mkt annat att göra :). Skulle vilja ut men man mĂ„ste ju spara pĂ„ krafterna!!


Imorn Ă€r en ny vecka , nya Ă€ventyr och möjligheter! Fantastiskt! Gud vad veckorna bara rullar pĂ„.... 💕


Hoppas alla haft en bra helg.

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Äntligen helg

Helgen Ă€r pĂ„ ingĂ„ng... det betyder  att pappan i huset fĂ„r vara hemma och mysa med oss i 2 dagar 💕


Idag Ă€r jag feberfri och  lillans nĂ€sa  lĂ„ter bĂ€ttre... sov Ă€ndĂ„ 4-5h i strĂ€ck inatt. Skönt för henne!!

Om en  stund blir det promenad i det hĂ€rliga vĂ€dret  samt en kaffe hos Elin och hampe 😙


Dagens morgonmys 


Fick tulpaner av mannen igĂ„r 💕


Trevlig helg alla!

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag- snart helg

Ja, redan torsdag. Dagarna springer förbi... tyvĂ€rr sĂ„ Ă€r lillan och jag förkylda, mest synd Ă€r det om den lilla. Fy. 1 mĂ„nad  och sjuk , jĂ€vla Ă„rstid om man fĂ„r uttrycka sig sĂ„!?!? 


Idag var vi pĂ„ bvc, Ebba hade gĂ„tt upp 250 gr och  1.5 cm. SĂ„ nu vĂ€ger  hon 4280 gr ochr 54.5 cm. FramĂ„t gĂ„r det 👍 Sen  har vi bara legat inne, Ă€tit, sovit,Ă€tit, sovit , skönt med sĂ„nna dagar ocksĂ„. Nu hoppas vi pĂ„ tillfrisknande i helgen för pĂ„ mĂ„ndag ska vi sovas sjĂ€lv  för första gĂ„ngen , lite lĂ€skigt  đŸ˜Š 

NĂ€e nu invĂ€ntar vi pappan för lite mys och middag 💕😙 

Trevlig kvÀll.

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tisdag- effektiv dag!

Roligt att sÄ mÄnga lÀser, hela 140 visningar igÄr :). Kommentera gÀrna nÄgot, intressant att se vilka som lÀser.
 
Idag har jag och Ebba haft besök av bÀsta kollegan Anna, det var riktigt mysigt och Ebba fick fina presenter. Vi har Àven hunnit med en promenad med Elin och Hampus samt en soppmiddag med fina Terese och Krattan! :)
Effektivt= slut som artist nu, Àven Ebba. Haha! :)
 
En annan sak jag glömde skriva om igÄr Àr detta jÀÀÀvla gooooglande. AlltsÄ varför!?! Min Bm sa tidigt att google Àr förbjudet, speciellt familjelivsidor, ÀndÄ har jag ALDRIG googlat sÄ mycket som första mÄnaden som mamma, till vilken nytta? haha... Jag fick mer panik eller tÀnkte, vadfan hur tÀnker folk, stÀmmer verkligen det dÀr, borde jag prova det dÀr?! Jaha Àr det dÀrför det blir sÄ nÀr jag gör sÄ osv....
 
TÀnk om, gör om, gör "rÀtt" sÀger jag, har jag fÄtt lÀra mig.. LITA pÄ dig sjÀlv, dina egna instinkter med DITT barn. Inget barn Àr det andra likt sÄ huuuur mkt du Àn googlar pÄ "Äkommor" "varför Àr det sÄhÀr frÄgor" eller "hjÀlpfrÄgor" sÄ kommer du hitta miljoner av olika svar, bara för att det finns miljoner av olika barn, alla Àr vi olika individer sÄ dÀrför kan inte familjeliv hjÀlpa dig med svaret. Dock kanske du kan fÄ tips men kÀnns ÀndÄ som att man fÄr lite pÄ sig sjÀlv och sjukvÄrden som hjÀlp istÀllet?! :) Ett tips jag fÄtt lÀra mig pÄ vÀgen.... har nu (kanske för ett tag haha) slutat googla och fy sÄ skönt!
 
Nej nu blir det lite familjemys innan John Blund förhoppningsvis besöker oss alla 3 :)
 
Sov gott kÀra lÀsare!
 
 

Permalink AllmÀnt Kommentarer (0) Trackbacks ()

2015- första Äret som familj!

Nu nÀr 2015 kommer funderar jag pÄ att blogga, nÀr tid finnes, dÄ jag Àr nybliven mamma. 
Detta inlÀgg blir lite privat, men lÀs bara om ni vill!
 
Snart har 4 veckor gÄtt sen Ebba kom, vilken resa, med mycket funderingar, kÀnslor och enorm lycka.<3
 
 
En sak jag funderat kring efter att jag fĂ„tt barn Ă€r VARFÖR man inte fĂ„r mer vetskap i vissa saker pĂ„ ex, förĂ€ldrautbildingen! 3 gĂ„nger gick jag och Richard, informationen pĂ„ mötena handlade om:
 
* Hur bebben kommer ut, visades med en docka, förlossningen alltsÄ, samt filmer.
* Hur första tiden handlar om amning och hur killarna ska stÀda och diska?! 
* Andning, profylax-kurs samt frÄgestund, vilket blev rÀtt tyst med 6 okÀnda i rummet!
 
Dock kan jag kĂ€nna efterĂ„t att VARFÖR fĂ„r man inte kunskap i massa andra saker?!
Jag ammar inte sÄ "hela" min tid som skulle handla om amning, gör inte det. Tillhör jag inte det "normala" dÄ eller vadÄÄÄ... ibland kÀndes det tufft att sluta amma pga att det inte fungerade. Tankarna kom ofta : Borde jag försöka mer, Àr det nÄgot fel pÄ mig eller varför blev det sÄhÀr för mig? Nu en mÄnad senare Àr jag trygg i den frÄgan men hade nÄgon pÄpekat detta v.2 hade jag nog helt fallit samman.
 
Sen en massa annat man som nybliven förÀlder kanske kunde fÄtt mer vetskap om, hormonerna och alla kÀnslor som gÄr upp och ner de första 1-3 veckorna, grÄten, lyckan, tröttheten mm... varför pratar ingen om detta? Det sÄkallade "babyblues",hade jag aldrig hört talas om innan min bvc sköterska lÀmnade en liten broshyr om det 1 vecka efter förlossningen....
 
Utdrag frÄn 1177 pÄ webben:

"SÄ mÄnga som varannan nybliven mamma blir tillfÀlligt nedstÀmd efter förlossningen. Det kallas för baby blues och Àr inte det samma som en depression. De vanligaste symtomen Àr humörsvÀngningar, grÄtattacker och ibland Ängest och sömnsvÄrigheter. Baby blues brukar komma tvÄ-tre dagar efter att barnet har fötts och gÄr vanligtvis över inom tvÄ veckor. Det Àr inte klarlagt vad som Àr orsaken, men det kan bland annat bero pÄ att mÀngden östrogen minskar kraftigt efter förlossningen. En annan tÀnkbar orsak Àr att man ofta Àr utmattad och lider av sömnbrist efter förlossningen.

För mÄnga nyblivna förÀldrar har anspÀnningen inför förlossningen varit stor. Det, tillsammans med den stora förÀndring som det innebÀr att bli förÀlder, kan ibland göra att man kÀnner sig otillrÀcklig.

Vissa kvinnor upplever förlossningen som ovÀntat dramatisk. Det kan vara svÄrt att förstÄ varför förlossningen blev pÄ ett visst sÀtt. KÀnslan av att ha förlorat kontrollen kan vara svÄr att hantera för bÀgge förÀldrarna. Det Àr inte ovanligt att man kan ha svÄrt att prata med varandra eftersom bÀgge har varsin upplevelse av att inte rÀcka till.

Om kÀnslan av nedstÀmdhet och oro inte gÄr över inom ett par veckor utan fortsÀtter eller blir vÀrre kan det vara tecken pÄ en begynnande depression. Man bör dÄ söka hjÀlp. I första hand pÄ BVC, barnavÄrdscentralen eller pÄ vÄrdcentralen. I ett akut lÀge kan man ocksÄ vÀnda sig till akutmottagningen pÄ ett sjukhus."

Min reaktion pÄ broshyren blev att, jaha det Àr normalt att kÀnna sÄhÀr, jag trodde jag höll pÄ att bli deprimerad och tanken kom ofta att , varför kÀnner just bara jag sÄhÀr!?. Men lyckligtvis gick det över efter ca 3 veckor faktiskt...:) Men vetskapen innan hade kanske kunnat hjÀlpa mig i mina tankar/funderingar, men ja, med en fantastiskt Sambo sÄ gick det ju finnemang i alla fall.  <3
 
Sen de "enkla" "sjÀlvklara" sakerna som inte alla kanske tycker Àr enkla tycker jag borde ha tagits upp/visats.
 
* Byta blöja, alla har inte gjort det...? Jag arbetar med barn och kan det men alla gör inte det eller har bytt innan och kan tycka det kÀnns lÀskigt, men det Àr bara en "grej" man ska kunna...
* Hur man badar en bebis. Det fick man frÄga om pÄ BB, sÄ att nÄgon visade oss och tur var det för jag hade ingen aning, visst hade jag kunnat bada Ebba ÀndÄ men det Àr ju bra att veta hur man ska hÄlla mm.
* Magen, att det Àr supernormalt med magknip pÄ dem smÄ i början och att det finns massa magdroppar, pysventlier och massa annat tjoffs att köpa för att underlÀtta, vilken djungel... ;). 
 
Ja det finns en massa jag önskar jag fÄtt lite mer kunskap om innan, fast jag vet att det Àr en resa och att man hittar lösningar pÄ vÀgen, det Àr inte det men som förstagÄngs-förÀlder Àr allt nytt, frÀmmande, underbart och lite lÀskigt pÄ en och samma gÄng...
 
 
Ja det var lite funderingar jag haft. Nu Àr som sagt Ebba snart en mÄnad och rollen som förÀlder har verkligen sjunkit in, det vi 3 mot vÀrlden och livet kÀnns sÄ meningsfullt.
10 Är med mannen i mitt liv, vi har vackra Ebba som utvecklas, vÀxer och "upptÀcker vÀrlden" varje dag.
Jag Àr en stolt sambo och mamma och 2015 kÀnns som ett Är som kommer bjuda pÄ mÄnga underbara stunder, vilken resa vÄr familj har framför oss, jag Àlskar det. 
 
Vill ni sÄ fÄr ni gÀrna följa oss hÀr pÄ bloggen!
 
Tack för mig för ikvÀll.
 
/ Mari
 

Permalink AllmÀnt Kommentarer (0) Trackbacks ()